Τρόφιμα

ΑΝΩΣΗ - Εθελοντές Βόλου

Αγαπητοί φίλοι/ες, το περασμένο Σάββατο στις 20 Απριλίου πραγματοποιήθηκε η 76η διανομή ελληνικών προϊόντων "Χωρίς Μεσάζοντες" κατά την οποία 700 βολιώτικες οικογένειες παρήγγειλαν και προμηθεύτηκαν σε δίκαιες τιμές 14,5 τόνους τροφίμων απευθείας από παραγωγούς, όπως Εξαιρετικά Παρθένο ελαιόλαδο (5,11 τόνοι), Τυροκομικά (2,64 τόνοι), Αλεύρι (5,1 τόνοι), Αυγά (1 τόνος), Παραδοσιακά Ζυμαρικά (500 κιλά) και Τσάι-Ρίγανη (62 κιλά).

Επίσης στις διανομές των τελευταίων 6 μηνών και πάντα με τη στήριξη και την ανταπόκριση του κόσμου, καταφέραμε να συλλέξουμε 800 κιλά χρησιμοποιημένου τηγανέλαιου, έναν τόνο πλαστικά καπάκια και 122 κιλά αλουμινίου. Με την ανταποδοτικότητα από την ανακύκλωση των παραπάνω ειδών και με τη προσφορά των συμμετεχόντων παραγωγών, συγκεντρώσαμε 416 κιλά τροφίμων για δωρεά. Πιο συγκεκριμένα 150 λίτρα Ελαιόλαδο, 55 κιλά Φέτας-Γίδινου τυριού, 90 κιλά Αλεύρι, 450 Αυγά, 27 κιλά Παραδοσιακά Ζυμαρικά, 60 κιλά Μαρμελάδες-Σάλτσες τομάτας και 3 κιλά Τσάι-Ρίγανη δόθηκαν για τις οικογένειες που στηρίζουν τα σπίτια γαλήνης Αγ. Γεωργίου και Αγ. Αναργύρων, καθώς και στο Γηροκομείο Βόλου.

Αγαπητοί φίλοι/ες, στα μέσα Απρίλη πραγματοποιήθηκε η 50η διανομή Χωρίς Μεσάζοντες, όπου πάνω από 1350 βολιώτικες οικογένειες παρήγγειλαν συνολικά 50 τόνους ελληνικών προϊόντων απευθείας από τους παραγωγούς. Από δωρεές των συμμετεχόντων παραγωγών και την ανταποδοτική συλλογή χρησιμοποιημένου τηγανέλαιου, κατά τη διάρκεια της διανομής συγκεντρώσαμε 89 κιλά τυρί, 165 κιλά Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο, 100 κιλά Αλεύρι, 325 κιλά Πατάτες, 360 Αυγά και 64 κιλά Μήλα. Συνολικά 768 κιλά τροφίμων συγκεντρώθηκαν και παραδόθηκαν στα σπίτια γαλήνης των ιερών ναών Αγίου Βασιλείου, Αγίου Νεκταρίου, Αγίου Δημητρίου και στο Γηροκομείο Βόλου, με σκοπό να στηρίξουμε την προσπάθεια τους.

Αγαπητοί φίλοι/ες, στην προηγούμενη διανομή απευθύναμε κάλεσμα σε όλους τους συμπολίτες μας για συλλογή ζεστού ρουχισμού και τροφίμων άμεσης κατανάλωσης για τους πρόσφυγες. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη για άλλη μια φορά, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετοί έφεραν ακόμα και καινούρια ρούχα και παπούτσια. Πολύτιμη και η βοήθεια του Γηροκομείου Βόλου που μας διέθεσε μεγάλη αίθουσα, ώστε να μπορέσουμε να ομαδοποιήσουμε και να συσκευάσουμε τα είδη ρουχισμού. Συνολικά συσκευάστηκαν και αποθηκεύτηκαν πάνω από 30 κούτες ειδών πρώτης ανάγκης, τα οποία θα σταλούν για στήριξη των προσφύγων. Καθώς το πρόβλημα αποθηκευτικών χώρων παραμένει στους προορισμούς της Μυτιλήνης και της Ειδομένης, η αποστολή θα γίνει τις επόμενες ημέρες για τους πρόσφυγες στην Κάλυμνο, μετά από επαφή που είχαμε με την εθελοντική ομάδα στήριξης μεταναστών και προσφύγων της Καλύμνου, όπου δέχτηκαν μόλις τις προηγούμενες μέρες 500 πρόσφυγες.

Copyright © 2020 ΑΝΩΣΗ - Εθελοντές Βόλου. Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.
Το Joomla! είναι Ελεύθερο Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα που διατίθεται σύμφωνα με τη Γενική Δημόσια Άδεια Χρήσης GNU.

Επικοινωνία
τηλ.:24210-20483, κιν.:6936212706
(Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή 6-9 απόγευμα)
email: anwsi.mag@gmail.com