Τρόφιμα

ΑΝΩΣΗ - 50 Διανομές Χωρίς Μεσάζοντες στην πόλη μας

Αγαπητοί φίλοι/ες, στα μέσα Απρίλη πραγματοποιήθηκε η 50η διανομή Χωρίς Μεσάζοντες, όπου πάνω από 1350 βολιώτικες οικογένειες παρήγγειλαν συνολικά 50 τόνους ελληνικών προϊόντων απευθείας από τους παραγωγούς. Από δωρεές των συμμετεχόντων παραγωγών και την ανταποδοτική συλλογή χρησιμοποιημένου τηγανέλαιου, κατά τη διάρκεια της διανομής συγκεντρώσαμε 89 κιλά τυρί, 165 κιλά Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο, 100 κιλά Αλεύρι, 325 κιλά Πατάτες, 360 Αυγά και 64 κιλά Μήλα. Συνολικά 768 κιλά τροφίμων συγκεντρώθηκαν και παραδόθηκαν στα σπίτια γαλήνης των ιερών ναών Αγίου Βασιλείου, Αγίου Νεκταρίου, Αγίου Δημητρίου και στο Γηροκομείο Βόλου, με σκοπό να στηρίξουμε την προσπάθεια τους.

Ολοκλήρωση συλλογής ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες - Αυτοοργάνωση και Αλληλεγγύη

Αγαπητοί φίλοι/ες, στην προηγούμενη διανομή απευθύναμε κάλεσμα σε όλους τους συμπολίτες μας για συλλογή ζεστού ρουχισμού και τροφίμων άμεσης κατανάλωσης για τους πρόσφυγες. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη για άλλη μια φορά, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετοί έφεραν ακόμα και καινούρια ρούχα και παπούτσια. Πολύτιμη και η βοήθεια του Γηροκομείου Βόλου που μας διέθεσε μεγάλη αίθουσα, ώστε να μπορέσουμε να ομαδοποιήσουμε και να συσκευάσουμε τα είδη ρουχισμού. Συνολικά συσκευάστηκαν και αποθηκεύτηκαν πάνω από 30 κούτες ειδών πρώτης ανάγκης, τα οποία θα σταλούν για στήριξη των προσφύγων. Καθώς το πρόβλημα αποθηκευτικών χώρων παραμένει στους προορισμούς της Μυτιλήνης και της Ειδομένης, η αποστολή θα γίνει τις επόμενες ημέρες για τους πρόσφυγες στην Κάλυμνο, μετά από επαφή που είχαμε με την εθελοντική ομάδα στήριξης μεταναστών και προσφύγων της Καλύμνου, όπου δέχτηκαν μόλις τις προηγούμενες μέρες 500 πρόσφυγες.

Αγαπητοί φίλοι/ες, μετά από την αναγκαία παύση του Αυγούστου επιστρέφουμε οργανώνοντας την επόμενη διανομή του Σεπτέμβρη.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι τον περασμένο Ιούλιο συγκεντρώσαμε 300 κιλά προϊόντων όπως πατάτες (105 κιλά), αλεύρι (50 κιλά), φακές (44 κιλά), ρεβίθια (46 κιλά ), φέτα και γίδινο τυρί (25 κιλά), σταφίδες (12 κιλά), χωριάτικα αυγά (300 τεμ.), ξύδι-πετιμέζι (15 λίτρα), τα οποία και δωρίσαμε στο Γηροκομείο Βόλου θέλοντας να στηρίξουμε το σημαντικό κοινωνικό έργο που πραγματοποιεί στην πόλη μας.

Επίσης η έρευνα για τη δράση "Χωρίς Μεσάζοντες" της ΑΝΩΣΗΣ στη Μαγνησία και την κατάσταση των ελληνικών νοικοκυριών έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. Ενδεικτικά τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν πως 60% των ερωτηθέντων πιστεύουν πως η δράση μας οδήγησε στη μείωση τιμών των αντίστοιχων προϊόντων στις μεγάλες εμπορικές αλυσίδες, 90% δηλώνουν ικανοποιημένοι από την τιμή-ποιότητα των προϊόντων και 89% από την οργάνωση των διανομών, ενώ 82% πιστεύουν ότι η δράση της ΑΝΩΣΗΣ ενίσχυσε τα νοικοκυριά στη προμήθεια καθημερινών βασικών αγαθών. Όλες οι λεπτομέρειες και τα συμπεράσματα της έρευνας θα δημοσιευτούν μέσα στο Σεπτέμβρη.