Τρόφιμα

ΑΝΩΣΗ - 50 Διανομές Χωρίς Μεσάζοντες στην πόλη μας

Αγαπητοί φίλοι/ες, στα μέσα Απρίλη πραγματοποιήθηκε η 50η διανομή Χωρίς Μεσάζοντες, όπου πάνω από 1350 βολιώτικες οικογένειες παρήγγειλαν συνολικά 50 τόνους ελληνικών προϊόντων απευθείας από τους παραγωγούς. Από δωρεές των συμμετεχόντων παραγωγών και την ανταποδοτική συλλογή χρησιμοποιημένου τηγανέλαιου, κατά τη διάρκεια της διανομής συγκεντρώσαμε 89 κιλά τυρί, 165 κιλά Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο, 100 κιλά Αλεύρι, 325 κιλά Πατάτες, 360 Αυγά και 64 κιλά Μήλα. Συνολικά 768 κιλά τροφίμων συγκεντρώθηκαν και παραδόθηκαν στα σπίτια γαλήνης των ιερών ναών Αγίου Βασιλείου, Αγίου Νεκταρίου, Αγίου Δημητρίου και στο Γηροκομείο Βόλου, με σκοπό να στηρίξουμε την προσπάθεια τους.

Στα τέσσερα και πλέον χρόνια δράσης, σκοπός μας είναι να δώσουμε ένα παράδειγμα αυτοοργάνωσης στους συμπολίτες και να τους στηρίξουμε, αλλά ταυτόχρονα να κινητοποιήσουμε και τους παραγωγούς ώστε να αναλάβουν την ευθύνη και το βάρος της απευθείας διάθεσης των προϊόντων τους, προς όφελος όλων. Το αποτέλεσμα του πρωτόγνωρου αυτού εγχειρήματος είναι σήμερα ορατό. Συνολικά στις 50 διανομές που πραγματοποιήσαμε, 16.974 βολιώτικες οικογένειες πραγματοποίησαν 56.135 παραγγελίες ελληνικών προϊόντων και οι παραγωγοι διέθεσαν συνολικά 1.836 τόνους προϊόντων. Βασικά αγαθά που χρειάζονται καθημερινά στο ελληνικό νοικοκυριό όπως πατάτες, ρύζι, ελαιόλαδο, αλεύρι, ελιές, όσπρια, εσπεριδοειδή, κρεμμύδια, φρούτα, τυρί, μέλι, αυγά, ζυμαρικά κ.α. σε τιμές μειωμένες έως και 50% σε σχέση με τις τιμές της "ελεύθερης" αγοράς. Σημαντική σε κάθε διανομή και η στήριξη των Βολιωτών στη συλλογή πλαστικών καπακιών, χρησιμοποιημένου τηγανέλαιου και αλουμινίου, από την οποία ανταποδοτικά συγκεντρώνονται τρόφιμα που δωρίζονται σε όσους έχουν ανάγκη.

Θα συνεχίσουμε με όσες δυνάμεις έχουμε να στηρίζουμε την τοπική κοινωνία, τους παραγωγούς της χώρας μας και τους οικονομικά αδύναμους. Μακριά από οποιοδήποτε κομματικό ή προσωπικό συμφέρον, με όπλο την αυτοοργάνωση και την αλληλεγγύη μπορούμε να αντισταθούμε απέναντι σε όσα συμβαίνουν γύρω μας.

Καλό Πάσχα σε όλους και καλή δύναμη.

ΑΝΩΣΗ - Εθελοντές Βόλου