Άρθρα στον Τύπο

Παράδωσαν σχολικά είδη στο Εσπερινό Γυμνάσιο Βόλου

Δεκάδες τετράδια αλλά και σετ γεωμετρικών σχημάτων, κασετίνες, γόμες, τσάντες  και άλλα σχολικά είδη διένειμε χθες η ΑΝΩΣΗ Εθελοντές Βόλου  στο Εσπερινό  Γυμνάσιο Βόλου, με τους εκπαιδευτικούς να τα παραλαμβάνουν με μεγάλη ικανοποίηση.

Στο Εσπερινό Γυμνάσιο Βόλου φοιτούν συνολικά 120 παιδιά. Το 85% των μαθητών είναι πρόσφυγες που αντιμετωπίζουν μεγάλη οικονομική δυσκολία για να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της φοίτησης, και τα υπόλοιπα παιδιά προέρχονται από ευπαθείς κοινωνικά ομάδες.

Στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε η ΑΝΩΣΗ Εθελοντές Βόλου οργάνωνε από τις αρχές Σεπτέμβρη την ενίσχυση μαθητών και τελικά η διανομή πραγματοποιήθηκε χθες με τον προϊστάμενο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σωκράτη Σαβελίδη να υποδεικνύει το σχολείο.

Τα σχολικά είδη θα διατεθούν τώρα από τους καθηγητές στους μαθητές ανάλογα με τις ανάγκες που υπήρχαν. Οι προσπάθειες των Βολιωτών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΑΝΩΣΗΣ καθώς και των παραγωγών, όπως είπε ο εθελοντής της ΑΝΩΣΗΣ, Δημήτρης Τσιλογιάννης, έπιασαν τόπο.

Ο διευθυντής του Εσπερινού  Γεώργιος Χάρλας ενημέρωσε ότι «οι μαθητές έχουν αρκετές ελλείψεις όσον αφορά στην κουλτούρα. Δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράζουν σχολικά είδη. Τους είχαμε ενισχύσει στην αρχή, αλλά τώρα υπάρχουν και πάλι ελλείψεις».

 Ο ίδιος επισήμανε ότι πολλά από τα παιδιά που παρακολουθούν μαθήματα στο Σχολείο έρχονται από την Αρσις και την Παιδόπολη. «Είναι ασυνόδευτα παιδιά και βρίσκονται στην Ελλάδα για να  επανενωθούν με τις οικογένειές τους που βρίσκονται στην Ευρώπη. Κάποια φεύγουν, άλλα έρχονται τώρα.  Υπάρχει μία διαρκής κινητικότητα» πρόσθεσε.

Τα παιδιά πηγαίνουν στο μάθημα χωρίς να έχουν στυλό, τετράδια. Άλλοι μαθητές πηγαίνουν στο σχολείο κατευθείαν από την εργασία τους. «Χρειαζόμαστε ενίσχυση. Οι μαθητές να έχουν ένα γάλα, ένα κουλούρι» είπε απευθύνοντας κάλεσμα προς τοπικές επιχειρήσεις ο διευθυντής του σχολείου.                                   

Η ΑΝΩΣΗ - Εθελοντές Βόλου συγκέντρωσε και παρέδωσε συνολικά 32 γεωμετρικά σχήματα, 31 διαβήτες, 260 στυλό,  80 γόμες, 32 ψαλίδια, 63 σπιράλ με τρία θέματα, 32 κασετίνες, 240 μολύβια, 29 ξύστρες, 5 χάρακες, 69 τετράδια των πενήντα φύλλων,  40 τετράδια των 40 φύλλων κ.ά.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Πηγή: www.taxydromos.gr