Ανακοινώσεις

30η Διανομή Αντίδρασης... και συνεχίζουμε!

Το περασμένο Σάββατο πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η 30η διανομή ελληνικών προϊόντων "χωρίς μεσάζοντες" από την εθελοντική ομάδα της Άνωσης. Διανεμήθηκαν 20 τόνοι πατάτας από την Αχαΐα, ενώ παράλληλα έγινε συλλογή χρησιμοποιημένου τηγανέλαιου, πλαστικών καπακιών και φαρμάκων. Οι Βολιώτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, ήρθαν στο χώρο της διανομής όχι μόνο για να αγοράσουν αλλά και για να ενισχύσουν τη φωνή μας, λέγοντας ένα μεγάλο ΟΧΙ στο νέο νόμο. Στήριξαν για ακόμη μια φορά την προσπάθεια μας, όπως κάνουν τα τελευταία δυόμισι χρόνια. Πάνω από 800 συμπολίτες, ακόμα και αυτοί που δεν έκαναν παραγγελία, επισκέφτηκαν το πάρκινγκ του πανθεσσαλικού και υπέγραψαν υπέρ της κατάργησης του νόμου.

Διαβάζοντας το νόμο, εύκολα διαπιστώνει κάποιος πως δεν αναφέρεται καθόλου στους παραγωγούς και τα αγροτικά προϊόντα, αλλά στους απλούς πωλητές. Δίνεται λοιπόν η εντύπωση πως η συγκυβέρνηση στις 15 Μαΐου, θέλησε να πάρει μέτρα για την πάταξη του παράνομου εμπορίου που πραγματοποιείται στην ύπαιθρο, δηλαδή την πώληση προϊόντων που δεν  είναι δηλωμένα πουθενά, από άτομα που επίσης δεν έχουν την ιδιότητα πωλητή. Αυτό βέβαια είναι η κάλυψη της πραγματικής πρόθεσης αυτών που νομοθετούν εδώ και τέσσερα χρόνια για να παραμείνει η κρίση στη χώρα μας όσο το δυνατόν περισσότερο. Με πρόφαση τη "ρύθμιση του υπαίθριου εμπορίου", ΣΕ ΕΝΑΝ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ, κατήργησαν ολόκληρη τη νομοθεσία πολλών ετών που ρύθμιζε το υπαίθριο εμπόριο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για τους Παραγωγούς της χώρας μας, με ισχύ σε όλη την επικράτεια. Είναι το πρώτο βήμα για να χτυπηθεί η ατομική εμπορική δραστηριότητα των παραγωγών. "ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ Ο ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΝΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΜΕ ΜΑΖΙΚΗ ΛΙΑΝΙΚΗ ΠΩΛΗΣΗ ΔΕΚΑΔΕΣ Ή ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΤΟΝΟΥΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ, ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΜΟΝΟ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ!", φαίνεται να είναι η σκέψη και ο φόβος των νομοθετών.

Σίγουρα οι διανομές ελληνικών ποιοτικών προϊόντων σε δίκαιες χαμηλότερες τιμές, η ενίσχυση των παραγωγών μας, η στήριξη των οικονομικά αδύναμων συμπολιτών μας, η αυτοοργάνωση και η συμμετοχή πολλών σε πολιτικές πράξεις (όπως είναι το κίνημα "Χωρίς Μεσάζοντες") και ΟΧΙ κομματικές, δε θα έπρεπε να φοβίζουν ή να ενοχλούν την κυβέρνηση μιας χώρας που γέννησε τη Δημοκρατία.

Αγαπητοί φίλοι/ες είναι φανερό πως δεν έχει περάσει απαρατήρητη τόσο η δράση μας στην πόλη του Βόλου, όσο και η δράση των εθελοντικών ομάδων σε πολλές πόλεις τις Ελλάδας. Πολλές στρεβλές καταστάσεις δεκαετιών θα πρέπει να διορθωθούν, και μπορούμε να το κάνουμε έχοντας ως όπλο την αλληλεγγύη. Η επόμενη και τελευταία διανομή του καλοκαιριού προγραμματίζεται για 05 ή 12 Ιουλίου, θα συνεχιστεί η συλλογή υπογραφών σε συνεργασία και με άλλες πρωτοβουλίες της Μαγνησίας.

Σας ευχαριστούμε όλους που μας στηρίζετε εδώ και πολύ καιρό, ο καθένας με το δικό του τρόπο. Καλή δύναμη σε όλους!

ΑΝΩΣΗ - Εθελοντές Βόλου