Άρθρα στον Τύπο

"Χωρίς Μεσάζοντες": Σε θέση μάχης οι πολίτες

του Θέμη Κωτούλα

Οι πρωτοβουλίες πολιτών "Χωρίς Μεσάζοντες" ενώνουν τις δυνάμεις τους και προετοιμάζονται για ένα "θερμό" Φθινόπωρο.

Διευρύνεται διαρκώς η συλλογική δράση των κινημάτων Χωρίς Μεσάζοντες ενάντια στο νέο νομοσχέδιο για το υπαίθριο εμπόριο που έχει βάλει στο στόχαστρο τις κινήσεις πολιτών που αντιστέκονται στην κρίση και δίνουν τη δυνατότητα στους καταναλωτές να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης.

Στην κατεύθυνση του πανελλαδικού συντονισμού του κινήματος Χωρίς Μεσάζοντες που έχει εγκαινιάσει η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Πιερίας εκπρόσωποι κινημάτων από έξι διαφορετικές πόλεις συναντήθηκαν το πρωί του Σαββάτου, 12 Ιουλίου 2014 στην Κατερίνη με αφορμή διανομή απορρυπαντικών που έγινε στο χώρο της εμποροπανήγυρης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι ομάδων πολιτών από την Κατερίνη, τη Λάρισα, το Βόλο, την Αλεξανδρούπολη, τη Βέροια και την Κοζάνη, ο οποίοι αφού συνέβαλαν στη διαδικασία της διανομής, στη συνέχεια συζήτησαν στο πλαίσιο στρυγγυλής τραπέζης τους τρόπους περαιτέρω ανάπτυξης του κινήματος αλλά και της διαφύλασης του δικαιώματος των πολιτών να αγοράζουν προϊόντα απευθείας από τους παραγωγούς.

Την ενημέρωση για τις λεπτομέρειες της νομοθεσίας έκανε ο δικηγόρος Δημήτρης Σιανίδης, ενώ κατά τη διάρκεια της συζήτησης αναπτύχθηκαν προβληματισμοί και έγιναν συγκεκριμένες προτάσεις για να βρεθεί λύση και να συνεχίζει απρόσκοπτα το κίνημα τη δράση του.

Να σημειωθεί ότι αντίστοιχη συνάντηση πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Βόλο, ενώ θα ακολουθήσουν και πρωτοβουλίες ενημέρωσης των πολιτών για τα ζητήματα της αυτοδιαχείρισης της τοπικής οικονομίας.

Πηγή: otoposmou.gr