Ανακοινώσεις

ΑΝΩΣΗ Εθελοντές Βόλου - Προς επίδοξους υποψηφίους εκλογών

Η εθελοντική ομάδα μας «ΑΝΩΣΗ - Εθελοντές Βόλου» από τη στιγμή που ξεκίνησε τη δράση της, επέλεξε την ανεξαρτησία από οποιοδήποτε κόμμα και οποιαδήποτε τοπική αρχή, κάτι που διασφαλίστηκε μέχρι σήμερα με κάθε τρόπο. Έτσι μπορέσαμε να σκεφτόμαστε ελεύθερα, να αποφασίζουμε ελεύθερα και να δρούμε ελεύθερα. Με συλλογική δράση, δώσαμε ένα χτύπημα στο στρεβλό σύστημα της αγοράς στην πόλη μας, μια εναλλακτική διέξοδο σε χιλιάδες οικογένειες, στηρίζοντάς τες. Επιπλέον δώσαμε την ευκαιρία στους Έλληνες Παραγωγούς να μετατρέψουν την παραγωγή τους σε εμπορικό προϊόν, έτοιμο για απευθείας πώληση στους συμπολίτες μας. Και όλα αυτά παραμένοντας μακριά  από κομματικούς μηχανισμούς, μην επιδιώκοντας βοήθεια από τις δημοτικές αρχές. Στηριχτήκαμε στα πόδια μας, με αυτοοργάνωση, αλληλεγγύη και πολύ κόπο, για να αποκτήσει η «ΑΝΩΣΗ» τη σημερινή της έννοια.

Ωστόσο βαδίζοντας προς τις εκλογές, και μέσα στον προεκλογικό πυρετό των υποψηφίων, πληροφορηθήκαμε ότι πρώην (πλέον) μέλος της ομάδας μας, χρησιμοποιεί το όνομα της «ΑΝΩΣΗΣ» ως προεκλογικό προσόν, ενώ απουσιάζει η ενεργή συμμετοχή του και στήριξη από τους πρώτους μήνες της δράσης μας. Βεβαίως ο καθένας είναι ελεύθερος να  κάνει τις επιλογές του, αλλά οφείλουμε να ενημερώσουμε και να δηλώσουμε ξεκάθαρα:

Όποιος χρησιμοποιεί το όνομα της «ΑΝΩΣΗΣ - Εθελοντές Βόλου», κάτω από οποιονδήποτε τίτλο, για προεκλογικούς και προσωπικούς σκοπούς, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ, δεν αντιπροσωπεύει τις αρχές μας και τη δράση μας, αντιπροσωπεύει αποκλειστικά και μόνο τον εαυτό του. Η συμμετοχή στην «ΑΝΩΣΗ» δεν μπορεί να καταγραφεί σε κανένα βιογραφικό, προεκλογικό ή μη, αλλά χαράσσεται βαθιά στην καρδιά και το μυαλό μας.

Και επειδή υπάρχουν σοβαρά και τρέχοντα θέματα που αφορούν τους παραγωγούς και το κίνημα μας, προτείνουμε μεταξύ άλλων, οι υποψήφιοι να μελετήσουν το νέο νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί τον Μάιο, που πέρα από τα δεινά που θα δημιουργήσει στις λαϊκές  αγορές, καταργεί το ισχύον άρθρο για τις άδειες υπαίθριου πλανοδίου εμπορίου ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ. Πλέον οι ίδιοι οι Παραγωγοί δεν έχουν ειδική μεταχείριση, αντιμετωπίζονται όλοι ως Πωλητές, μειώνεται δραματικά ο αριθμός των αδειών και καταργείται η άδεια τους σε όλη την επικράτεια. Ένα καίριο χτύπημα στην εμπορική δραστηριότητα των Παραγωγών της χώρα μας (τυχαίο;), τη στιγμή που το Πανελλαδικό Κίνημα  «Χωρίς Μεσάζοντες» τους δίνει μια σημαντική διέξοδο εδώ και 2 χρόνια.

Καλή τύχη λοιπόν σε όλους και ο καθένας ας ακολουθήσει το δρόμο του.

ΑΝΩΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΒΟΛΟΥ