Ανακοινώσεις

Να «θωρακιστούν» οι Κινήσεις Πολιτών

Την ανάγκη θωράκισης των Κινήσεων Πολιτών που δραστηριοποιούνται μεταξύ άλλων στις διανομές προϊόντων «Χωρίς Μεσάζοντες» διαπίστωσαν εκπρόσωποί τους, που συναντήθηκαν την περασμένη Κυριακή στο Βόλο. Οι εθελοντές που παραβρέθηκαν εκεί από την Κέρκυρα μέχρι τη Λαμία, συζήτησαν εκτενώς τα ζητήματα που απασχολούν τις Κινήσεις Πολιτών και έθεσαν τα θέματα που πρέπει να κυριαρχήσουν στην 3η Πανελλαδική Συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί το τελευταίο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου στην Κατερίνη.

Πανελλήνια Συνάντηση Εθελοντικών Κινημάτων "Χωρίς Μεσάζοντες" τον ερχόμενο Φεβρουάριο

Όπως διαπιστώθηκε στη συνάντηση, παρατηρείται μια κλιμακούμενη στοχευόμενη επίθεση σε βάρος ορισμένων Κινήσεων προκειμένου να καμφθεί το οργανωτικό και διεκδικητικό φρόνημα των πολιτών. Σημειώθηκε, ωστόσο, ότι οι Κινήσεις Πολιτών, που έχουν δώσει εξετάσεις στις τοπικές κοινωνίες και εφαρμόζουν το νόμο, δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα λειτουργίας ή προστριβές με εμπόρους ή ελεγκτικούς μηχανισμούς.  Αυτές οι ομάδες καλούνται να οργανωθούν για την επίλυση νέων ζητημάτων, για την ανάπτυξη νέων πρωτοβουλιών και για τη διεκδίκηση αναγνώρισης «θεσμικού ρόλου» από τη νομοθετική εξουσία.

Πανελλήνια Συνάντηση Εθελοντικών Κινημάτων "Χωρίς Μεσάζοντες" τον ερχόμενο Φεβρουάριο

Αποφασίστηκε η δημιουργία συμβουλευτικών επιτροπών για θέματα προϊόντων καθώς και θέματα νομικής και οικονομικής φύσης, προκειμένου να δίνονται υπεύθυνες απαντήσεις σε λειτουργικά προβλήματα. Επίσης, αποφασίστηκε η λειτουργία φόρουμ για ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των Εθελοντικών Ομάδων. Τέλος, συμφωνήθηκε ενιαία στάση όλων των Κινημάτων απέναντι σε όσους πλήττουν αναίτια κάποια από αυτές.

Για την οργάνωση της ατζέντας των θεμάτων που θα απασχολήσουν την 3η Πανελλαδική Συνάντηση δημιουργήθηκε εξαμελής προπαρασκευαστική επιτροπή εθελοντών.

Συν-Κίνηση Εθελοντικών Κινημάτων (www.syn-kinisis.gr)