Νερό και Ιδιωτικοποίηση

Εκδήλωση για το Νερό στην Ν. Ιωνία στις 17/4

Την Τετάρτη 17/4 στις 7:00μμ, στο Πολιτιστικό Κέντρο της Νέας Ιωνίας, θα γίνει εκδήλωση-συζήτηση για το νερό , την επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση, την πολιτική της ΔΕΥΑΜΒ στην πόλη και τα χωριά του Πηλίου, την ποιότητα του πόσιμου νερού που τρέχει στις βρύσες των σπιτιών του πολεοδομικού συγκροτήματος και τις λύσεις που προτείνει η Κίνηση Πολιτών Πηλίου και Βόλου για να πίνουν οι κάτοικοι της πόλης νερό άριστης ποιότητας κατευθείαν από τις πηγές του βουνού όλο τον χρόνο.

Η εκδήλωση αυτή που οργανώνεται από κατοίκους της Νέας Ιωνίας σε συνεργασία με την Κίνηση Πολιτών,  αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον γιατί έπεται της αίτησης που υπέβαλλε η Κίνηση στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τον Δήμαρχο για σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα τη διαχείριση του νερού το συντομότερο δυνατό. Εν μέσω οικονομικής κρίσης που επιδεινώνεται καθημερινά, στα χωριά οι κάτοικοι είναι θορυβημένοι με τα χαράτσια και τα πρόστιμα της ΔΕΥΑΜΒ, ενώ στην πόλη υπάρχουν άνθρωποι που δεν μπορούν να πληρώσουν  το νερό και απειλούνται με διακοπή της παροχής. Ταυτόχρονα ο Δήμαρχος τάσσεται εναντίον της ιδιωτικοποίησης και καλεί τους πολίτες να υπογράψουν σχετικό Ευρωπαϊκό ψήφισμα, αποφεύγει όμως να βάλει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο για να εξασφαλίσει μια πιο έγκυρη και δυναμική στάση του Δήμου.

Για αυτούς τους λόγους το αίτημα της Κίνησης Πολιτών πρέπει να γίνει αποδεκτό. Άλλωστε είναι καιρός να εφαρμοστεί επιτέλους η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 24/2/2012 που προέβλεπε την σύγκληση δημοτικού Συμβούλιου με μοναδικό θέμα τη διαχείριση  των νερών μέσα σε 15 μέρες και η οποία δεν υλοποιήθηκε ακόμη.

Της συζήτησης θα προηγηθεί η προβολή ενός 7λεπτου ενημερωτικού ντοκιμαντέρ για την ιδιωτικοποίηση το οποίο παρουσιάζει τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το θέμα σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Οι ενημερωτικές συζητήσεις στην πόλη θα συνεχιστούν την Κυριακή 21/4, στον Άγιο Γεώργιο Βόλου, στις 11:00πμ στο πολιτιστικό κέντρο στην πλατεία Χρυσοχοΐδη. Η εκδήλωση αυτή επρόκειτο να γίνει στις 7/4, αναβλήθηκε όμως λόγω καιρικών συνθηκών.

Πηγή: watervolo.blogspot.gr