Νερό και Ιδιωτικοποίηση

Μεγάλη συγκέντρωση και απομάκρυνση χλωριωτή στην Πορταριά

Με μεγάλη συμμετοχή από κατοίκους της Πορταριάς, των άλλων χωριών του Πηλίου και το Βόλο, έγινε η διαδήλωση διαμαρτυρίας στην πηγη της Μάνας για την εγκατάσταση μόνιμου χλωριωτή στην κεντρική δεξαμενή. Η τοπική Κίνηση για το νερό έκανε μια σύντομη αναδρομή στην ιστορία της Μάνας, η οποία σε βάθος χρόνου φτάνει το 200μ.χ.

Η Κίνηση Πολιτών Πηλίου και Βόλου αναφέρθηκε στην υπόθεση του χλωρίου, ανέλυσε την θέση της όπως αυτή προέκυψε μετά από πολλές συνελεύσεις , συνεδριάσεις της Συντονιστικής και εκδηλώσεις στο Βόλο και τελικά με τη σύμφωνη γνώμη των παρευρισκομένων η συσκευή του χλωριωτή απομακρύνθηκε από τη δεξαμενή.

Στην εκδήλωση κλήθηκαν με σχετική επιστολή από την Κίνηση Πολιτών Πορταριάς για το νερό, οι τοπικοί εκπρόσωποι του χωριού, ο αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας και ο Δημοτικός Σύμβουλος και πρώην Δήμαρχος και Κοινοτάρχης Πορταριάς κ.Κοντορίζος Βασίλης . Από όλους αυτούς παρέστη μόνον ο κ.Γιώργος Σιώκος. Η τοπική Κίνηση καλεί την Τετάρτη 11/9 και ώρα 17:00, τους κατοίκους της Πορταριάς και όσους άλλους επιθυμούν, για έναν γενικό καθαρισμό το χώρου της πηγής της Μάνας.

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΗΛΙΟΥ ΚΑΙ ΒΟΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ

Πηγή: watervolo.blogspot.gr