Νερό και Ιδιωτικοποίηση

Μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής κατέθεσαν κείμενο στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΜΒ που  συνεδρίασε την Παρασκευή 17/5, στο οποίο ζητείται η άρση της απόφασης επιβολής προστίμων σε όσους δεν είχαν συνδεθεί με την αποχέτευση μέχρι τις 30/4/2013, στην Δημοτική Ενότητα Πορταριάς-Μακρινίτσας, όπως αποφασίστηκε στη συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής, την Τετάρτη 15/5.

Την ίδια μέρα παραδόθηκε στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Απ. Φοινικόπουλο, εισήγηση της Κίνησης που θα διαβαστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 20/5, ώρα 14:30, στην οποία καταγράφονται οι λόγοι που ζητάμε από τα μέλη του ΔΣ αυτή τη φορά, να αποφασίσουν για τη σύγκληση ΔΣ με αποκλειστικό θέμα τη διαχείριση των νερών.

Υπενθυμίζεται ότι στην συνάντηση της Συντονιστικής με τον Δήμαρχο τις 8/5 μετά από συζήτηση μισής ώρας περίπου ο Δήμαρχος δέχτηκε το αίτημα αλλά αρνήθηκε να προσδιορίσει το πότε, υποστηρίζοντας ότι αυτή την εποχή προέχει για τη Δημοτική Αρχή η εξυγίανση της ΔΕΥΑΜΒ. Από την πλευρά της η Συντονιστική διαφώνησε τονίζοντας ότι θα προχωρήσει στις απαιτούμενες ενέργειες για να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημα χιλιάδων  πολιτών του Δήμου μέσα στον επόμενο μήνα.

Στη συνεδρίαση του ΔΣ της Δευτέρας 20/5 θα βρίσκονται αρκετά μέλη της Συντονιστικής για να υποστηρίξουν το αίτημα και να απαντήσουν σε ερωτήματα που ίσως τεθούν από τους δημοτικούς συμβούλους.

Πηγή: watervolo.blogspot.gr