Νερό και Ιδιωτικοποίηση

Το Κίνημα στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης

Ανοιχτή συνέλευση αλληλεγγύης στους διωκόμενους για το ΝΕΡΟ

Ανακοίνωση

Η δίκη του συναγωνιστή αγρότη, μέλους της Κίνησης Πολιτών Πηλίου και Βόλου για το Νερό, για τα γεγονότα έξω από τη ΔΕΥΑΜΒ στις 13/3/2015, αναβλήθηκε για τις 9/10/2017. Αιτία η, για μια ακόμη φορά, απουσία του κύριου μάρτυρα κατηγορίας, ο οποίος υποτίθεται ότι δέχτηκε επίθεση από τον κατηγορούμενο συναγωνιστή. Η μη προσέλευση του μάρτυρα και η απουσία από το φάκελο της δίκης του αποδεικτικού υλικού βάσει του οποίου απαγγέλθηκε η συγκεκριμένη κατηγορία, αποτελούν αναπάντητα μέχρι στιγμής ερωτηματικά και κυρίως αποδεικνύουν το ανυπόστατο των κατηγοριών.

Ωστόσο το σημαντικότερο στοιχείο αυτής της δίκης, ήταν το πλήθος του κόσμου από την πόλη και τα χωριά, που με την παρουσία του εξέφρασε την αλληλεγγύη και την υποστήριξη του στον συναγωνιστή, στο τοπικό κίνημα ενάντια στο ξεπούλημα των νερών και την αυταρχική πολιτική της τοπικής και κεντρικής εξουσίας.

Το μέγεθος και η δυναμική της συμπαράστασης έφερε σε αμηχανία τόσο τον πρόεδρο του δικαστηρίου όσο και τις αστυνομικές δυνάμεις ένστολες και μυστικές, που επιστρατεύτηκαν για την...τήρηση της "τάξης" μέσα και έξω από την αίθουσα. Έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να αντιμετωπιστεί αποφασιστικά και θετικά η επιθετικότητα του προέδρου απέναντι στην υπεράσπιση, τον κόσμο και το κίνημα.

Το κλίμα του φόβου που επιχειρήθηκε από τον πρόεδρο του δικαστηρίου και την αστυνομία δεν έπιασε τόπο. Ο κόσμος που βρίσκονταν μέσα και έξω από την αίθουσα φάνηκε ψύχραιμος, ήρεμος και δυναμικά αλληλέγγυος όταν ακριβώς χρειάστηκε. Προπάντων έστειλε ένα μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις: η αστυνομική και η δικαστική καταστολή δεν πρόκειται να κάμψουν τη δυναμική του κινήματος. Αντίθετα.

Αν με την αναβολή στοχεύουν στην κούραση και τον εκφοβισμό, θα απογοητευθούν οικτρά. Αυτές οι μεθοδεύσεις γιγαντώνουν και δυναμώνουν το κίνημα που κλίνει 6 χρόνια ζωής με παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις που έχουν κρατήσει μακριά το ξεπούλημα του νερού στην περιοχή μας.

Γιατί απλά η λεηλασία των φυσικών αγαθών και βασικών ανθρωπίνων αξιών από τον καπιταλισμό ήδη έχει μπει στην άγρια φάση της, με βασικά της όπλα την αστυνομική και δικαστική καταστολή απέναντι σε όσους αντιστέκονται Γιατί το χαράτσωμα που ήδη ανακοινώθηκε με τεράστιες αυξήσεις στην άρδευση και ύδρευση απειλούν με εγκατάλειψη της γης και εκτοπισμό των κατοίκων της περιφέρειας και στέρηση του δικαιώματος της ελεύθερης πρόσβασης στο νερό στα χωριά και κυρίως στην πόλη.

Η ανάγκη να ορθώσουμε οδοφράγματα σε αυτή την πολιτική δεν αφήνει περιθώρια για χαλάρωση και εφησυχασμό. Η αλληλεγγύη λοιπόν είναι το όπλο μας σε αυτή τη μάχη. Και πρέπει να εκφράζεται σε κάθε περίπτωση που κοινωνίες ή άτομα είναι στο στόχαστρο αυτής της ληστρικής καπιταλιστικής πολιτικής.

Δεν χαλαρώνουμε και δεν ξεΝΕΡΟνουμε.

Πηγή: watervolo.blogspot.gr