Πλαστικά Καπάκια

ΑΝΩΣΗ - Ένας χρόνος συλλογής πλαστικών καπακιών

Αγαπητοί συμπολίτες/ισσες, από το Φεβρουάριο του 2014 ξεκινήσαμε τη συλλογή πλαστικών καπακιών δείχνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στην προσπάθεια του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Βόλου. Μέσα σε ένα χρόνο και συνολικά 14 διανομές "Χωρίς Μεσάζοντες" καταφέραμε να συγκεντρώσουμε πάνω από 2 τόνους πλαστικών καπακιών, τα οποία και παραδώσαμε στο σχολείο. Ευχαριστούμε όλους τους Βολιώτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας, φέρνοντας καπάκια σε κάθε διανομή, και συνέβαλαν στην απόκτηση 2 αναπηρικών αμαξιδίων για τον Παναγιώτη και τον Αντώνη, μαθητές του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Βόλου, η οποία ολοκληρώθηκε πριν από μερικές ημέρες.

Οφείλουμε επίσης να πούμε ένα μεγάλο μπράβο στους Καθηγητές, Μαθητές και Γονείς του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Βόλου, οι οποίοι ξεκίνησαν αυτήν την προσπάθεια πριν από δύο χρόνια. Το αποτέλεσμα ήταν όχι μόνο η απόκτηση των αναπηρικών αμαξιδίων, αλλά ότι κατάφεραν να ευαισθητοποιήσουν και να κινητοποιήσουν ολόκληρη την τοπική κοινωνία της πόλης μας. Στο κάλεσμα τους απάντησαν άμεσα όλοι οι συμπολίτες μας, φορείς και συλλογικότητες, αλλά και οι μαθητές των περισσότερων σχολείων, Δημοτικών - Γυμνασίων και Λυκείων του Βόλου. Και όλα αυτά σε μια εποχή που τα σχολεία ειδικής αγωγής υποχρηματοδοτούνται, υποστελεχώνονται από την πολιτεία, σα να είναι ο τελευταίος τροχός στη δημόσια εκπαίδευση.

Αγαπητοί φίλοι/ες σας ενημερώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τη συλλογή πλαστικών καπακιών και στις επόμενες διανομές. Τα καπάκια θα χρησιμοποιηθούν ανταποδοτικά για την απόκτηση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, τα οποία θα διατίθενται σε άπορες οικογένειες, ιδρύματα ή όπου αλλού χρειαστεί η έμπρακτη στήριξη μας.

Με εκτίμηση,

ΑΝΩΣΗ - Εθελοντές Βόλου