Τηγανέλαιο

Αγαπητοί Φίλοι/ες,

μετά από 4 συνεχόμενες διανομές ελληνικών προϊόντων "Χωρίς Μεσάζοντες" μέσα στο 2014 ανά διαστήματα 3 εβδομάδων, χρειαζόμασταν μια μικρή παύση. Το Σάββατο 12 Απριλίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση των μελών της εθελοντικής ομάδας "Άνωση" στην οποία συμμετείχαν πάνω από 40 Βολιώτες. Εθελοντές  που δήλωσαν παρόντες και ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, ετοίμασαν φαγητό και έφεραν στη συνάντηση ότι μπορούσε ο καθένας από το σπίτι του. Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε περισσότερο, να έρθουμε πιο κοντά και να διαπιστώσουμε για ακόμη μια φορά τον κοινό σκοπό που μας ενώνει, και που αποτελεί το κίνητρο για να συνεχίσουμε.

 Καλό Πάσχα σε όλους, συνεχίζουμε τη δράση μας σα να μην πέρασε μια μέρα!

Ως ένα ελάχιστο δείγμα αλληλεγγύης μέσα στις δύσκολες συνθήκες που ζούμε και μας έχουν επιβάλει, τη Μ. Δευτέρα ξεκίνησε η προετοιμάσια για την παράδοση τροφίμων σε οικογένειες που έχουν ανάγκη, και που ολοκληρώθηκε σήμερα Μ. Τετάρτη. Τρόφιμα που προσφέρουν οι παραγωγοί και τρόφιμα από την ανταποδοτική συλλογή χρησιμοποιημένου τηγανέλαιου. Συγκεριμένα συγκεντρώθηκαν προϊόντα όπως ελαιόλαδο, ζυμαρικά, αλεύρι, γάλα, μέλι, πατάτες, ντοματοχυμοί και ρύζι, τα οποία μοιράστηκαν σε 20 βολιώτικες οικογένειες που περνούν δύσκολες στιγμές όχι μόνο τώρα, αλλά ολόκληρο το χρόνο.

Το ταξίδι μας έχει ξεκινήσει εδώ και 2 χρόνια. Μοναδικός σκοπός μας είναι να στηρίξουμε την τοπική κοινωνία της πόλης μας και την ελληνική παραγωγή. Η δράση μας βασίζεται στην αυτοοργάνωση των πολιτών και τη συλλογικότητα. Βρίσκεται πολύ μακριά από οποιαδήποτε οργάνωση νομικού προσώπου, από οποιοδήποτε κοινωνικό συνεταιρισμό, από οποιοδήποτε οικονομικό συμφέρον. Δηλώνουμε παρόντες, ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ και ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ ΕΜΠΡΑΚΤΑ σε αυτά που συμβαίνουν γύρω μας! Η Αλληλεγγύη είναι το όπλο μας, η εθελοντική ομάδα μας θα συνεχίσει τη δράση της για όσο χρειαστεί, σα να μην πέρασε μια μέρα!

Ευχόμαστε σε όλους καλό Πάσχα, ευχαριστούμε όλους όσους στηρίζουν την προσπάθεια μας.

ΑΝΩΣΗ - Εθελοντές Βόλου