Άρθρα στον Τύπο

Συλλαλητήριο έξω από το Νοσοκομείο Βόλου την Παρασκευή 7 Ιουνίου και ώρα 11 το πρωί

Ε Ι Ν Κ Υ Μ

ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΒΟΛΟΥ "ΑΧΙΛΛΟΠΟΥΛΕΙΟ"

Βόλος  7.6.2013

ΨΗΦΙΣΜΑ

Αγαπητή και αγαπητέ μας συμπολίτη,

Τα φαινόμενα διάλυσης στη δημόσια υγεία τα ζεις καθημερινά. Εάν θελήσεις να επισκεφθείς γιατρό είναι δύσκολο πια να τον βρεις και θα γίνεται όλο και δυσκολότερο διότι  οι ελλείψεις γιατρών στο ΕΣΥ ξεπερνούν τις 6500. Οι ελλείψεις γιατρών στον ΕΟΠΠΥ υπολογίζονται σε περισσότερες από 10.000 και σε πολλούς νομούς της χώρας για κάποιες ειδικότητες δεν υπάρχει ούτε ένας γιατρός! Οι νέοι γιατροί οδηγούνται σε αναγκαστική μετανάστευση και έχουν ήδη φύγει δεκάδες χιλιάδες, αφού με το πάγωμα των προσλήψεων δεν έχουν καμιά προοπτική εργασίας στην Ελλάδα. Πολλές κλινικές έχουν μείνει με έναν ή δύο γιατρούς, χωρίς να μπορούν να λειτουργήσουν και οδηγούνται σε κλείσιμο! Η όλο και μικρότερη χρηματοδότηση των προγραμμάτων εφημέρευσης έχει δημιουργήσει ασφυκτικές και οριακά επικίνδυνες συνθήκες λειτουργίας των νοσοκομείων, ιδιαίτερα αυτών της περιφέρειας. Η μείωση των κονδυλίων για την υγεία κατά 40% δεν επιτρέπει την επιδιόρθωση βλαβών ή την αντικατάσταση παλαιού εξοπλισμού οδηγώντας τα Νοσοκομεία σε τεχνολογικό μαρασμό. Εάν θέλεις να φροντίσεις την υγεία του παιδιού σου ή τη δική σου πρέπει να βάλεις το χέρι στην τσέπη. Εάν προσφύγεις στα εξωτερικά ιατρεία και ΤΕΠ θα πληρώσεις 5 ευρώ. Εάν είσαι ένας από τους 1.500.000 ανασφάλιστους θα πρέπει να πληρώνεις τα πάντα, διότι η κυβέρνηση θα διαθέσει μόνο 200.000  κουπόνια ανασφάλιστων για λίγες μόνο εξετάσεις.

ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ;

Να δεις το Νοσοκομείο και το Κέντρο Υγείας της περιοχής σου να κλείνει; Να ζήσεις τις μέρες που ένα προς ένα τα Τμήματα των Νοσοκομείων αρχικά, ολόκληρα Νοσοκομεία στη συνέχεια θα κλείνουν ελλείψει προσωπικού και χρηματοδότησης; Ήδη στο Νοσοκομείο του Βόλου υπολειτουργούν πολλές κλινικές και κάποιες είναι έτοιμες να κλείσουν. Οι ασθενείς έρχονται στο τμήμα επειγόντων και δεν βρίσκουν γιατρούς από πολλές ειδικότητες. Το αποτέλεσμα είναι να διακομίζονται σε άλλα νοσοκομεία της Θεσσαλίας. Πολλοί γιατροί παραιτήθηκαν και παραιτούνται γιατί οι συνθήκες εφημέρευσης και εργασίας είναι απάνθρωπες. Το υπόλοιπο προσωπικό Νοσηλευτικής  και  Διοικητικής  Υπηρεσίας  και όλων των υπολοίπων ειδικοτήτων δουλεύει κάτω από το όριο ασφαλείας.

ΕΝΩΣΕ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΣΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: Να στελεχωθούν άμεσα οι δημόσιες υπηρεσίες υγείας ,να εφοδιαστούν τα Νοσοκομεία με υγειονομικό υλικό, να στελεχωθούν τα Κέντρα Υγείας με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Πρέπει άμεσα να θέσουμε φραγμό στη διάλυση της δημόσιας υγείας.

Οι νοσοκομειακοί  γιατροί  και οι  εργαζόμενοι  νοσηλευτές-τριες, παραϊατρικό προσωπικό, Διοικητικό προσωπικό, τεχνικό προσωπικό, παλεύουν και διεκδικούν τα αυτονόητα για τους πολίτες.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί  και οι εργαζόμενοι  του Νοσοκομείου θέλουν τους πολίτες δίπλα τους στον αγώνα για δωρεάν υγεία.