Ανακοινώσεις

Απολογισμός της ΑΝΩΣΗΣ - Αύγουστος 2012Κλείνοντας την πρώτη περίοδο δράσης της εθελοντικής ομάδας «Άνωση - Εθελοντές Βόλου», κάνουμε ένα σύντομο απολογισμό των πεπραγμένων για να ενημερώσουμε όλους τους συμπολίτες της Μαγνησίας, που εμπιστεύθηκαν και στήριξαν την προσπάθεια μας. Θα είμαστε και πάλι μαζί από Σεπτέμβριο συνεχίζοντας τη δράση μας.

Λίγα λόγια με αριθμούς για τα αποτελέσματα της 6μηνης δράσης μας και τις διαθέσεις προϊόντων:

Διατεθέν Προϊόν

Διατεθείσα Ποσότητα

Τιμή Διάθεσης
από την ΑΝΩΣΗ

Ενδεικτική τιμή
στην αγορά

Πατάτες

317.450 κιλά

0,25 ευρώ/κιλό

0,65 ευρώ/κιλό

Ρύζι

34.926 κιλά

0,95 ευρώ/κιλό

3 ευρώ/κιλό

Αλεύρι

32.685 κιλά

0,55 ευρώ/κιλό

1,80 ευρώ/κιλό

Ελαιόλαδο

30.890 λίτρα

2,80 ευρώ/λίτρο

4 ευρώ/λίτρο

Ελιές

1.470 κιλά

3 ευρώ/κιλό

6 ευρώ/κιλό

Φακές

3.354 κιλά

1,66 ευρώ/κιλό

2,80 ευρώ/κιλό

Τα παραπάνω προϊόντα διατέθηκαν σε 7 διανομές στο χρονικό διάστημα Μάρτιος-Ιούλιος 2012. Οι παραγγελίες που έγιναν ηλεκτρονικά (μέσω του δικτυακού τόπου www.anwsi.gr) και τηλεφωνικά στο γραφείο μας ανέρχονται σε 13.693, ενώ οι πολίτες της Μαγνησίας που ήρθαν να αγοράσουν τα προϊόντα τους έξω από το Πανθεσσαλικό ανέρχονται σε 10.097. Εκτός των παραπάνω προϊόντων προωθήθηκαν (χωρίς παραγγελίες) σε όλες τις διανομές και προϊόντα από τοπικούς παραγωγούς όπως: μέλι, ρεβίθια, κεράσια, τζάνερα, σποριόφυτα, αχλάδια, βερίκοκα.

Η προσπάθεια της εθελοντικής ομάδας «ΑΝΩΣΗ» είχε δύο πολύ θετικά αποτελέσματα.

  • Οι 10.097 συμπολίτες μας δαπάνησαν 226.988 ευρώ για αγορά ελληνικών ποιοτικών προϊόντων μέσω της ΑΝΩΣΗΣ, αντί των 507.305 ευρώ που θα δαπανούσαν σύμφωνα με τις τιμές της αγοράς.
  • Οι παραγωγοί εξασφάλισαν το κέρδος τους και την άμεση είσπραξη των χρημάτων από την απευθείας πώληση των προϊόντων τους στους πολίτες της Μαγνησίας, χωρίς μεσάζοντες.

Όμως το πιο σημαντικό αποτέλεσμα της προσπάθειας μας, είναι ότι μετά από πολύ καιρό άρχισε να φαίνεται η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ μεταξύ των πολιτών της Μαγνησίας.

Νοιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε:

  • όλους  τους πολίτες της Μαγνησίας που εμπιστεύθηκαν το κίνημα μας για τις αγορές τους σε βασικά αγαθά και προσήλθαν με υποδειγματικό τρόπο στο χώρο της διανομής έξω από το Πανθεσσαλικό.
  • τους παραγωγούς που μας εμπιστεύτηκαν τα προϊόντα τους σε ανταγωνιστική τιμή και σε εξαιρετική ποιότητα, όπως αξιολόγησαν οι συμπολίτες μας.
  • την Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Μαγνησίας που στήριξε από την αρχή την προσπάθεια μας και μας διέθεσε χώρο γραφείου, τηλεφωνική γραμμή και πρόσβαση στο διαδίκτυο.
  • τέλος ένα τεράστιο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στους Εθελοντές της Άνωσης που αφιέρωσαν το χρόνο τους, τις ιδέες τους, τις σωματικές και ψυχικές τους δυνάμεις ώστε να πραγματοποιηθούν όλες οι διανομές προϊόντων και η προσπάθεια μας να πάρει σάρκα και οστά. Χωρίς την παρουσία τους δε θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε αυτό το δύσκολο εγχείρημα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την περίοδο της δράσης μας έγιναν μαζικές παραγγελίες προϊόντων από διάφορες περιοχές της Μαγνησίας όπως: Ανήλιο, Ξυνόβρυση, Βυζίτσα, Μηλιές και Νεοχώρι. Επίσης διατέθηκαν ποσότητες προϊόντων ως δωρεά στο Γηροκομείο Βόλου, στο Ορφανοτροφείο Βόλου, στο ίδρυμα Άσπρες Πεταλούδες και στο ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων, ενώ η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Μαγνησίας δώρισε προϊόντα σε απεργούς της ΒΕΚ-ΜΕΚ και σε ενορίες της Μαγνησίας.

Η ΑΝΩΣΗ απευθύνει κάλεσμα σε νέους εθελοντές που θα βοηθήσουν στη δράση μας, στην υποστήριξη του γραφείου και των διανομών, ώστε να ενισχυθεί η εξωστρέφεια και να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα. Οι εθελοντές μπορούν να εγγραφούν στην ιστοσελίδα μας (Εγγραφή Εθελοντών) ή μπορούν από 27 Αυγούστου 2012 να πάρουν τηλέφωνο (ώρες 18:00-21:00) στο 24210-20483 ή να περάσουν από το γραφείο τις ίδιες ώρες να γνωριστούμε από κοντά. Στις αρχές Σεπτεμβρίου προγραμματίζεται συνάντηση εθελοντών ενόψει των νέων παραγγελιών.

Επίσης καλούμε όλους τους παραγωγούς που θέλουν να διαθέσουν φθηνά και ποιοτικά προϊόντα, να συμπληρώσουν τη Φόρμα Παραγωγού στην ιστοσελίδα μας.

Η αυτενέργεια και η αλληλεγγύη των ανθρώπων σε συνθήκες κρίσης, μας έκαναν να σηκωθούμε από την καρέκλα και να παρέμβουμε στην αγορά προϊόντων, προς όφελος του πολίτη και του παραγωγού. Η μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου μας δίνει την απαιτούμενη ώθηση για να συνεχίσουμε. Μη ξεχνάμε ότι η «ΑΝΩΣΗ - Εθελοντές Βόλου» είναι ζωντανή απόδειξη ότι:

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ, ΑΣ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ!

ΑΝΩΣΗ - Εθελοντές Βόλου