Ανακοινώσεις

Η Δύναμη της Συλλογικότητας, της Αυτοοργάνωσης και της Αλληλεγγύης!

Φίλοι και φίλες, το Σάββατο 05 Ιουλίου πραγματοποίηθηκε η τελευταία για το καλοκαίρι διανομή ελληνικών προϊόντων "Χωρίς Μεσάζοντες" απευθείας από τους παραγωγούς στους συμπολίτες μας. Διατέθηκαν πάνω από 33 τόνοι προϊόντων, ενώ μεγάλη ήταν η συμμετοχή στη συλλογή χρησιμοποιημένου τηγανέλαιου, πλαστικών καπακιών και φαρμάκων.

Ήταν μια διανομή με ξεχωριστή σημασία, καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία του Πανελλαδικού Κινήματος "Χωρίς Μεσάζοντες", ήρθαν στο Βόλο και συμμετείχαν μέλη από άλλες εθελοντικές ομάδες, όπως της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας και των Πολιτών της Βέροιας. Είχαμε την ευκαιρία να συνεργαστούμε, να δούμε πως λειτουργεί η κάθε ομάδα, να συζητήσουμε και να ενισχύσουμε τη κοινή μας δράση απέναντι στα εμπόδια που κάποιοι προσπαθούν να βάλουν. Τους ευχαριστούμε που με την παρουσία τους στήριξαν την προσπάθεια μας και δηλώνουμε ότι θα κάνουμε το ίδιο στη διανομή της Κατερίνης στις 12 Ιουλίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της διανομής έγινε συλλογή χιλίων και πλέον υπογραφών Βολιωτών, για την απόσυρση του νόμου που πλήττει την εμπορική δραστηριότητα των παραγωγών της χώρας μας και το αυτοοργανωμένο κίνημα "Χωρίς Μεσάζοντες". Ένας νόμος, πιστός στο πνεύμα του νομοθετικού έργου των τελευταίων ετών, που διακηρρύσει βροντόφωνα ότι οι πολίτες δεν έχουν δικαίωμα στην αντίδραση, στην αυτοοργάνωση, ακόμα και στην ίδια την ελευθερία ώστε να δράσουν και να αντιμετωπίσουν τα κοινά τους προβλήματα. Αντιδράσαμε σε αυτό το νομοθέτημα από το Μάιο, το ίδιο θα κάνουμε όλοι μαζί και το Σεπτέμβρη.

Η Δύναμη της Συλλογικότητας, της Αυτοοργάνωσης και της Αλληλεγγύης!

Στη διανομή συμμετείχε και η Κίνηση Πολιτών Πηλίου και Βόλου για το Νερό, μια ακομμάτιστη δράση πολιτών που υπερασπίζεται το δημόσιο κοινωνικό αγαθό του νερού εδώ και τέσσερα χρόνια. Οι Βολιώτες ενημερώθηκαν για την ιδιωτικοποίηση του νερού, τα αναγκαία μέτρα για τη διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα και της ποιότητας του νερού που πίνουμε και έγινε συλλογή υπογραφών. Ευτυχώς υπάρχουν πολίτες που αντιδρούν, όπως οι Πηλιορείτες και Βολιώτες της κίνησης για το νερό, που μάχονται καθημερινά για την αλήθεια και το δημόσιο χαρακτήρα του νερού.

Κλείνοντας δυόμιση χρόνια δράσης της εθελοντικής ομάδας "ΑΝΩΣΗ - Εθελοντές Βόλου", είναι σκόπιμο να αναφέρουμε κάποια στοιχεία. Από το Σεπτέμβριο του 2013 μέχρι και τον Ιούλιο του 2014, επισκέφτηκαν το χώρο του πάρκινγκ στο Πανθεσσαλικό στάδιο 5.353 βολιώτικες οικογένειες, πραγματοποίησαν 13.237 παραγγελίες, και διατέθηκαν 415,226 τόνοι ελληνικών προϊόντων "Χωρίς Μεσάζοντες". Αυτό σημαίνει ότι από το ξεκίνημα της δράσης μας στα τέλη Φλεβάρη του '12 μέχρι σήμερα, έχουν διατεθεί συνολικά πάνω από 1.240 τόνοι ελληνικών προϊόντων σε 13.330 οικογένειες. Παράλληλα προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε με δωρεές τροφίμων όσες περισσότερες οικογένειες ήταν δυνατόν, που αντιμετωπίζουν πλέον σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης. Σκοπός μας είναι να στηρίξουμε την τοπική κοινωνία, τους παραγωγούς της χώρας μας, τους αδύναμους οικονομικά με δικαιες χαμηλότερες τιμές τροφίμων και προϊόντων βασικής ανάγκης. Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο σε όλους τους εθελοντές-μέλη της ομάδας που έφεραν εις πέρας αυτό το δύσκολο έργο στην πόλη μας.

Αγαπητοί φίλοι, η δράση μας έχει αποδείξει ότι μπορούμε να καταφέρουμε πολλά με συλλογικότητα, αυτοοργάνωση και αλληλεγγύη. Μπορούμε να αντιδράσουμε και να αντισταθούμε αν πιστέψουμε στο διπλανό μας, αν καταλάβουμε πως μας ενώνουν πιο πολλά απ' όσα μας χωρίζουν. Όσο και αν μας ξεχωρίζουν-διαιρούν για να μην οργανωθούμε, τόσο η συλλογική αντίδραση θα είναι ανάγκη για να ζούμε! Ευχαριστούμε για άλλη μια φορά όλους όσους στηρίζουν την προσπάθεια μας.

Καλό καλοκαίρι και καλή δύναμη! Ραντεβού το Σεπτέμβρη.

ΑΝΩΣΗ - Εθελοντές Βόλου