Νερό και Ιδιωτικοποίηση

Απορρίφθηκαν τα προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα κατά της επιστροφής κεφαλαίου 40 εκ. ευρώ της ΕΥΔΑΠ

«Κρυφτούλι» με αλλαγή αιθουσών από το κτήριο 5 στο κτήριο 4 της Ευελπίδων και απαγόρευση εισόδου εντός του κτηρίου από δυνάμεις των ΜΑΤ περίμεναν όσους ενδιαφερόμενους πολίτες προσπάθησαν να παρασταθούν στα δικαστήρια στις 9 η ώρα το πρωί, ώρα που ήταν προγραμματισμένη η πρώτη δίκη της χρονιάς με θέμα τα προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα κατά της απόφασης για επιστροφή κεφαλαίου ύψους 40 εκ. ευρώ προς τους μετόχους της ΕΥΔΑΠ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όταν ο δικηγόρος του ΣΕΚΕΣ κ. Θεοδωρόπουλος ζήτησε να μάθει από τον πρόεδρο του δικαστηρίου για ποιο λόγο δεν επετράπη η είσοδος στο κτήριο πολιτών που ήταν μάλιστα διατεθειμένοι να δώσουν τις ταυτότητές τους, ο ίδιος είπε ότι δεν είχε δώσει καμία τέτοια εντολή!

Σε κάθε περίπτωση οι λιγοστοί που παραβρέθηκαν έμειναν για μια ακόμη φορά στο κρύο, αποδεικνύοντας ότι πέραν του χρηματιστηρίου ακόμη και οι δικαστικές αίθουσες δεν είναι πλέον προσβάσιμες σε όσους έχουν την επιθυμία να προασπιστούν το δημόσιο συμφέρον ακόμη και για μια υψηλού δημοσίου ενδιαφέροντος υπόθεση όπως η συγκεκριμένη. (Σημείωση: είναι δυνατόν σε τέτοιες περιπτώσεις ακόμη και υποθέσεις ασφαλιστικών μέτρων να συζητηθούν όχι σε γραφείο δικαστή παρουσία μόνον των αντιδίκων αλλά σε κανονική διακστική αίθουσα).

Από πλευράς μετόχων παρέστησαν η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ που εκπροσωπήθηκε με δύο δικηγόρους, τον διευθυντή των νομικών υπηρεσιών της εταιρίας καιθώς και ιδιωτικό δικηγορικό γραφείο, εκπρόσωπος της Πειραιώς και εκπρόσωποι του Δημοσίου και του ΤΑΙΠΕΔ.

Ενώ η απόφαση αναμενόταν στις 12 τελικώς εκδόθηκε στις 2.40 και ήταν απορριπτική για τα προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα. Έτσι η διαδικασία θα συνεχιστεί με την εκδίκαση αυτών καθεαυτών των ασφαλιστικών μέτρων στις 20 Μαρτίου, πράγμα που σημαίνει ότι πιθανά το ποσόν θα έχει ήδη αποδοθεί στους μετόχους.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο της προσφυγής στην ανάρτηση του ΣΕΚΕΣ.

Ακολουθούν δηλώσεις των εναγόντων μελών του ΣΕΚΕΣ στο SAVEGREEKWATER, μέλη του οποίου βρέθηκαν στα δικαστήρια σε ένδειξη αλληλεγγύης στον δικαστικό αγώνα που έδωσαν οι εργαζόμενοι.

Πηγή: savegreekwater.org