Νερό και Ιδιωτικοποίηση

Θα είμαστε όλοι εκεί από τα χωριά και την πόληΤην Δευτέρα 20/5/2013 συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο η αίτηση της Κίνησης Πολιτών Πηλίου και Βόλου για το νερό, για σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου με αποκλειστικό θέμα την διαχείριση των νερών. Ο κ. Δήμαρχος για μια ακόμη φορά αρνήθηκε ουσιαστικά το αίτημα, γιατί όπως είπε αυτή την εποχή ασχολείται με την ΔΕΥΑΜΒ, που δέχεται επίθεση από πολλές πλευρές.

Δέχτηκε να γίνει αυτό το ΔΣ μέσα, όμως, στο καλοκαίρι, όχι πάντως "το συντομότερο δυνατό" που ζητούσε η Κίνηση Πολιτών. Ήταν η πέμπτη άρνηση του κ. Δήμαρχου στο αίτημα αυτό.

Από την πλευρά της Κίνησης τονίστηκε ότι επιθέσεις και μάλιστα άγριες, δέχονται οι πολίτες, τόσο από την κεντρική εξουσία όσο και από την ΔΕΥΑΜΒ στην προκειμένη περίπτωση, με δυσβάσταχτα χαράτσια και αντιλαϊκές πολιτικές, γι' αυτό και μια ολοκληρωμένη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο θα βοηθούσε να ληφθούν αποφάσεις κοινά αποδεκτές, κοινωνικά και πολιτικά δίκαιες και κυρίως να μιλήσει η Δημοτική Αρχή ανοικτά στους κατοίκους του Δήμου για την πολιτική και το μέλλον της δημοτικής επιχείρησης. Εξάλλου έχουν περάσει 15 περίπου μήνες από τότε που το Δημοτικό Συμβούλιο (συνεδρίαση της 24/2/2013) αποφάσισε αυτή τη συζήτηση ομόφωνα χωρίς ποτέ να υλοποιηθεί.

Η Κίνηση Πολιτών για το νερό θεωρεί ότι έχουν εξαντληθεί όλες οι δυνατότητες που παρέχονται από τον κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου για ικανοποίηση του αιτήματος, γι' αυτό τόνισε στον κ. Δήμαρχο ότι στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θα είναι στην αίθουσα συνεδριάσεων κάτοικοι από το Βόλο και τα χωριά γαι να διεκδικήσουν επί τόπου το αυτονόητο: τον διάλογο.

Η Συντονιστική Επιτροπή της Κίνησης, αποφάσισε να συνεδριάσει την Δευτέρα 27/5/2013 στην πλατεία των Σταγιατών με θέμα την εισήγηση που θα παρουσιαστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο δεν είναι ακόμη γνωστό πότε ακριβώς θα γίνει, και την οργάνωση της κινητοποίησης.

Πηγή: watervolo.blogspot.gr