Νερό και Ιδιωτικοποίηση

ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ, ΩΡΑ 17:00

Με χτεσινή επιστολή του προς την Συντονιστική Επιτροπή  ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Απ. Φοινικόπουλος  κοινοποίησε ένα σχέδιο κινήσεων του κ. Δήμαρχου  με τελικό στόχο την πραγματοποίηση ενός Δημοτικού Συμβουλίου περί τα τέλη του ερχόμενου Ιούλιου.

Η Συντονιστική Επιτροπή θεωρεί θετική την εξέλιξη αυτή,  παρότι δεν κατανοεί την νέα αναβολή στη συζήτηση. Σημειώνεται ότι εφόσον αυτή τη φορά ο κ. Δήμαρχος υλοποιήσει αυτά που δηλώνει ,θα έχουν συμπληρωθεί  17 ολόκληροι μήνες για να γίνει μια συζήτηση και να ληφθούν αποφάσεις πάνω σε τόσο σοβαρά κοινωνικά και πολιτικά θέματα σχετικά με το νερό.

Εφόσον λοιπόν γίνει η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Ιουλίου,  η Συντονιστική Επιτροπή θα είναι εκεί και θα επιδιώξει από την πλευρά της ένα εποικοδομητικό  διάλογο που θα καταλήξει σε αποφάσεις κοινωνικά και πολιτικά δίκαιες για τους πολίτες του Δήμου.

Ωστόσο την ερχόμενη Δευτέρα, 10 Ιουνίου και ώρα 17:00 θα είμαστε όλοι στο Δημοτικό Συμβούλιο και θα ζητήσουμε να συζητηθούν και να ληφθούν αποφάσεις σε τρία θέματα που απασχολούν και ανησυχούν τους πολίτες του Δήμου και στα οποία δεν χρειάζονται διαβουλεύσεις και  σπατάλη χρόνου. Είναι:

1. Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου εναντίον της ιδιωτικοποίησης. Αυτή την εποχή σε επίπεδο κεντρικής εξουσίας τακτοποιούνται νομικά και θεσμικά ζητήματα που θα ανοίξουν το δρόμο προς την ιδιωτικοποίηση. Πριν, λοιπόν, βρεθούμε μπροστά σε μη αντιστρεπτές καταστάσεις θεωρούμε ότι πρέπει να υπάρξει μια απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου εναντίον της ιδιωτικοποίησης που θα προστεθεί στην φαρέτρα των επιχειρημάτων όλων των κινημάτων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Άλλωστε όλες οι παρατάξεις έχουν εκδηλώσει την εναντίωσή τους στην ιδιωτικοποίηση.

2. Άρση της πολιτικής των προστίμων σε όσους από τους κατοίκους της Δημοτικής Ενότητας Πορταριάς - Μακρινίτσας δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να συνδεθούν με την αποχέτευση. Άρση επίσης του μέτρου της διακοπής της παροχής νερού σε όσους κατοίκους της πόλης δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν το λογαριασμό στην ΔΕΥΑΜΒ. Θα πρόκειται για μια απόφαση συμβατή με την πολιτική της αλληλεγγύης που έχει εξαγγείλει ο Δήμος.

3. Διακοπή της διαδικασίας της καταγραφής των αρδευομένων εκτάσεων από την ΔΕΥΑΜΒ μέχρι να αποκατασταθεί ο διάλογος με τη επιχείρηση πάνω στο ζήτημα της άρδευσης που ουδέποτε έγινε. Οι κάτοικοι στα χωριά είναι λογικό  να απαιτούν ενημέρωση για τα σχέδια και την πολιτική της ΔΕΥΑΜΒ σε βάθος χρόνου ώστε να είναι σίγουροι για την αναγκαιότητα της παροχής αυτών των πληροφοριών.

Πρόκειται, δηλαδή, για αποφάσεις καθαρά πολιτικές σε ζητήματα που επείγουν και που ήδη έχουν δημιουργήσει ένα οξυμένο κλίμα στην πόλη και τα χωριά.  Επίσης θεωρούμε ότι  η συζήτηση πάνω σε αυτά τα θέματα θα βοηθήσει στην αποκατάσταση ήρεμων σχέσεων ανάμεσα στην Κίνηση Πολιτών και την Δημοτική Αρχή και τη ΔΕΥΑΜΒ, ενόψει του Δημοτικού Συμβουλίου του ερχόμενου Ιουλίου στο οποίο θα θέσουμε σε συζήτηση και τα υπόλοιπα θέματα που θίγουμε στην εισήγηση που έχουμε καταθέσει.

Στο άμεσο μέλλον θα επιδιώξουμε να συναντηθούμε  με το νέο Διευθυντή της ΔΕΥΑΜΒ κ. Δ. Οικονομίδη για να συζητήσουμε θέματα που μας απασχολούν και κυρίως την πρότασή μας για την κατασκευή δικτύου δημόσιων βρυσών στην πόλη, από τεχνική άποψη φυσικά.

Συντονιστική Επιτροπή Κίνησης Πολιτών Πηλίου και Βόλου για το Νερό