Νερό και Ιδιωτικοποίηση

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΗΛΙΟΥ ΚΑΙ ΒΟΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ

Βόλος 8/6/2013

Κύριε Πρόεδρε

ευχαριστούμε για την ενημέρωση για την πρόθεση του κ.Δήμαρχου να φέρει το θέμα της διαχείρισης των νερών σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μέσα στον ερχόμενο Ιούλιο.

Ελπίζουμε  ότι αυτή την φορά  ο κ. Δήμαρχος θα τηρήσει την υπόσχεσή του και σας υπενθυμίζουμε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 24/2/2012 η οποία ποτέ δεν υλοποιήθηκε. Εμείς ως Κίνηση Πολιτών θα συμμετέχουμε εποικοδομητικά σε αυτή τη διαδικασία, παρά τις επιμέρους αντιρρήσεις μας,  την οποία θεωρούμε απαραίτητη για να αποκατασταθεί ο πραγματικά δημοτικός χαρακτήρας της ΔΕΥΑΜΒ.

Ωστόσο θα βρισκόμαστε  την ερχόμενη Δευτέρα 10 Ιουνίου, όπως έχουμε ανακοινώσει,  στο Δημοτικό Συμβούλιο και θα ζητήσουμε να συζητηθούν και να  ικανοποιηθούν άμεσα τρία από τα αιτήματά μας, για τα οποία θεωρούμε ότι συντρέχουν σοβαροί κοινωνικοί και πολιτικοί  λόγοι, και τα οποία είναι:

  • το θέμα της ιδιωτικοποίησης εναντίον της οποίας έχουν άλλωστε ταχθεί  όλες οι παρατάξεις και φυσικά και ο κ. Δήμαρχος.
  • Άρση των προστίμων και των απειλών για διακοπή  παροχής νερού  από την ΔΕΥΑΜΒ που θα ανακουφίσει πολύ κόσμο που δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και τους λογαριασμούς λόγω της οικονομικής κρίσης και
  • Διακοπή της διαδικασίας καταγραφής των αρδευομένων εκτάσεων από την ΔΕΥΑΜΒ  χωρίς προηγούμενη ενημέρωση και διάλογο.

Η συζήτηση αυτών των τριών θεμάτων στην συνεδρίαση της Δευτέρας  θα είναι μια θετική ένδειξη για αλλαγή του κλίματος και αποκατάσταση της εμπιστοσύνης  ανάμεσα στην Κίνηση Πολιτών και την Δημοτική αρχή,  ενόψει της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου που προανήγγειλε οκ. Δήμαρχος για τον ερχόμενο Ιούλιο,  στο οποίο θα συζητηθούν και τα υπόλοιπα αιτήματα μας  τα οποία περιλαμβάνονται στον επίλογο της εισήγησής μας.

Με εκτίμηση

Συντονιστική Επιτροπή Κίνησης Πολιτών Πηλίου και Βόλου για το Νερό

Πηγή: watervolo.blogspot.gr