Άρθρα στον Τύπο

         Ubi Dubium ibi Libertas (όπου αμφισβήτηση εκεί ελευθερία). Πριν έξι μήνες μια μικρή ομάδα πολιτών του Βόλου αμφισβήτησε το κατεστημένο, όρθωσε το ανάστημά της και δημιούργησε την εθελοντική ομάδα «Άνωση». Είχα την τιμή να ήμουν ένας από αυτούς. Κανείς από εμάς δεν μπορούσε να φανταστεί το μέγεθος της ανταπόκρισης των συμπολιτών μας σε αυτό το εγχείρημά. Η συντριπτική πλειοψηφία  μας στήριξε είτε είχε ανάγκη τα προϊόντα που διανέμαμε είτε ήθελε να αμφισβητήσει κι αυτή από την πλευρά της το κατεστημένο και να ξεκινήσει κάτι νέο. Στην πορεία εμφανίστηκαν άξιοι Βολιώτες και συμπλήρωσαν την αρχική ομάδα με αποτέλεσμα η «Άνωση» να γίνει κομμάτι της καθημερινότητας του Βόλου και να ξεπεράσει η φήμη της τα σύνορα της Μαγνησίας.

          Ubi Concordia ibi Victoria (όπου ενότητα εκεί νίκη). Στην πορεία των δραστηριοτήτων μας έγινε το εξής θαυμαστό, οι εθελοντές μεταξύ τους αλλά και οι πολίτες του Βόλου διαπίστωσαν ότι η ενότητά και η ουσιαστική συνεργασία θα έδινε συνέχεια στο αρχικό εγχείρημα αλλά και στην γιγάντωσή του. Μπορούσαμε λοιπόν όλοι να πιστεύουμε ότι θα νικήσουμε τον κακό μας εαυτό και θα απολαύσουμε μια πολιτισμένη συνύπαρξη όπως ακριβώς την φανταζόμαστε, σε μικρή κλίμακα μεν αλλά ικανή να μας δίνει δύναμη να ονειρευτούμε.

          Αισθάνομαι περήφανος και τυχερός που συνεργάστηκα με τίμιους, άξιους και μαχητές Βολιώτες. Όλοι μηδενός εξαιρουμένου έχουν καταλάβει θέση παντοτινού φίλου μέσα στο μυαλό μου. Η προσωπική μου όμως αναζήτηση τρόπων για προσφορά με αναγκάζει να ανακοινώσω την αποχώρησή μου από τις τάξεις της ομάδας σχεδιασμού της «Άνωση», καθώς η ενασχόληση με την πολιτική δε συνάδει με τις αρχές λειτουργίας της Εθελοντικής Ομάδας «Άνωση». Σύντομα θα με συναντήστε να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στο κοινωνικό σύνολο του οποίου ανήκω από άλλο μετερίζι.  

          Εύχομαι στην «Άνωση»  και στους συναγωνιστές μου να συνεχίσουν το υπέροχο αυτό ταξίδι, το οποίο όχι μόνο θα παρακολουθώ αλλά και θα συμμετέχω ως απλός εθελοντής όπου η ομάδα σχεδίασης χρειάζεται βοήθεια. Ευχαριστώ επίσης όλους τους Βολιώτες που με διδάξανε μαθήματα πολιτισμού με την στάση τους, τα σχόλια τους και τις ουσιαστικές παρατηρήσεις τους.

Ο αγώνας συνεχίζεται

Κανελλάκης Τριαντάφυλλος