Άρθρα στον Τύπο

Και η Βέροια μπαίνει στη «μάχη» της φτηνής πατάτας, παρακάμπτοντας τους μεσάζοντες. Η πρωτεύουσα, όμως, της Ημαθίας, κάνει ένα ακόμη βήμα μπροστά. Θα διαθέσει ντόπια και φτηνά ακτινίδια, από το Συνεταιρισμό Ημαθίας.

Η πρωτοβουλία ανήκει στους «Πολίτες της Βέροιας» και ήδη το Σάββατο, 10 Μαρτίου, θα γίνει διανομή 75 τόνων πατάτας Νευροκοπίου Δράμας, στο χώρο της λαϊκής αγοράς (παζάρι) της Βέροιας, στην περιοχή «Προμηθέας».

«Η διαδικασία θα ξεκινήσει στις 9 το πρωί του ερχόμενου Σαββάτου, στο χώρο της λαϊκής αγοράς. Η τιμή της πατάτας θα είναι 0,25 ευρώ το κιλό, και θα διατεθούν συσκευασίες των 10, των 20 και των 30 κιλών», ανέφερε στο ΑΜΠΕ το μέλος των «Πολιτών της Βέροιας», Βασίλης Κενανίδης.

Ταυτόχρονα, σε διπλανό ακριβώς χώρο, θα διατεθούν ντόπια και φτηνά ακτινίδια από παραγωγούς της περιοχής. «Μεγάλες ποσότητες ακτινιδίων παραμένουν αδιάθετες στις αποθήκες των παραγωγών μας. Έτσι, αποφασίσαμε το ερχόμενο Σάββατο, μαζί με τις πατάτες Νευροκοπίου, να διαθέσουμε -απευθείας στον καταναλωτή- ντόπια και φρέσκα ακτινίδια προς 0,50 ευρώ το κιλό και, μάλιστα, συσκευασμένα», είπε ο κ. Κενανίδης και συμπλήρωσε ότι το «θρεπτικό και υγιεινό αυτό προϊόν πωλείται στο εμπόριο από 1,50 έως και 2,20 ευρώ το κιλό».

Και έπεται συνέχεια με φασόλια, ρύζι, λάδι κ.λπ., σύμφωνα με τον κ. Κενανίδη.

Πηγή: news.pathfinder.gr

Copyright © 2020 ΑΝΩΣΗ - Εθελοντές Βόλου. Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος.
Το Joomla! είναι Ελεύθερο Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα που διατίθεται σύμφωνα με τη Γενική Δημόσια Άδεια Χρήσης GNU.

Επικοινωνία
τηλ.:24210-20483, κιν.:6936212706
(Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή 6-9 απόγευμα)
email: anwsi.mag@gmail.com