Άρθρα στον Τύπο

ΟΛΜΕ - Σώστε τη Δημόσια Εκπαίδευση στην Ελλάδα

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ! ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ή ΜΑΘΗΤΗΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ! ΔΡΑΣΤΕ ΤΩΡΑ! ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΤΕ!

Η κυβέρνηση καταστρέφει τα δημόσια Επαγγελματικά Λύκεια και τις σχολές, οδηγώντας σε απολύσεις εκπαιδευτικούς με τη διαδικασία του «ξαφνικού θανάτου».

Η εγκληματική συμφωνία κυβέρνησης και Τρόικας μαζί με τη συγκατάθεση και σύμφωνη γνώμη του Υπουργού Παιδείας, καταδικάζουν 2.500 εκπαιδευτικούς στην Ελλάδα σε 8μηνη διαθεσιμότητα, πριν από την απόλυσή τους.

Με ένα νέο νόμο, η Κυβέρνηση κλείνει τρεις τομείς της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Υγείας, Τεχνών και Αισθητικής).

Αυτό σημαίνει ότι από το Σεπτέμβρη, 20.000 μαθητές θα ψάχνουν για τους τομείς που είχαν επιλέξει και δεν θα τους βρίσκουν. Με αυτόν τον τρόπο η Κυβέρνηση εκχωρεί ένα μεγάλο μέρος της Επαγγελματικής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον ιδιωτικό τομέα.

Το Σεπτέμβριο ακολουθούν και άλλες αλλαγές, διαθεσιμότητες εκπαιδευτικών, μετατάξεις και απολύσεις.

Απαιτούμε να μη μείνει κανείς μαθητής χωρίς τη δυνατότητα επιλογής δημόσιου επαγγελματικού τομέα.
Απαιτούμε να σταματήσει τώρα η κινητικότητα (διαθεσιμότητα, απολύσεις) και οι περικοπές της Ελληνικής κυβέρνησης και της Τρόικας, οι οποίες καταστρέφουν τη Δημόσια Εκπαίδευση στην Ελλάδα.

Η ποιοτική Δημόσια Εκπαίδευση δεν είναι προνόμιο και θα πρέπει να προσφέρεται χωρίς κοινωνικές και οικονομικές διακρίσεις σε κάθε παιδί.

ΟΛΜΕ

http://www.avaaz.org/en/petition/SAVE_PUBLIC_EDUCATION_IN_GREECE_NOT_ONE_TEACHER_OR_STUDENT_LESS_ACT_NOW_LATER_MEANS_NEVER/?email