Άρθρα στον Τύπο

Το κίνημα αγροτών - καταναλωτών πρέπει να «κρατήσει» στον χρόνο και να είναι αποτελεσματικό.

Το κίνημα αγροτών - καταναλωτών κατά των κερδοσκόπων αναπτύσσεται παντού στην Ελλάδα και οφείλουμε όλοι μας να το στηρίξουμε για να «κρατήσει» στον χρόνο και να είναι αποτελεσματικό. Οι συνάδελφοί μου αγρότες με τις πατάτες Νευροκοπίου και το κίνημα που ξέσπασε προκάλεσαν σε μένα και σε χιλιάδες άλλους αγρότες και πολίτες καταναλωτές ελπίδες ότι επιτέλους μπορεί να «πέσει» το κατεστημένο «άντρο» της κερδοσκοπίας της αγοράς προς όφελος των παραγωγών και καταναλωτών. Εγώ και πολλοί άλλοι αγρότες της πεδιάδας της Μεσσαράς, αλλά και σε άλλες περιοχές της Κρήτης έχουμε κινητοποιηθεί, στηρίζουμε το κίνημα και συνεργαζόμαστε με τους συναδέλφους και εθελοντές στην Πιερία αλλά και σε αγορές της Αθήνας.

Ηδη μας έχει ζητηθεί να στείλουμε τυποποιημένο - εμφιαλωμένο λάδι για τις αγορές της Αθήνας σε τιμές συμφέρουσες για αγρότες και καταναλωτές. Παράλληλα, αρχίσαμε συζητήσεις για την αποστολή κηπευτικών και άλλων προϊόντων, ενώ γίνονται ενέργειες και για το ενδεχόμενο αποστολής του... οβελία, αιγοπροβάτων στις πασχαλινές αγορές χωρίς μεσάζοντες.

Στον αγώνα που δίνουμε κατά των κερδοσκόπων - μεσαζόντων έχουμε συμπαραστάτη και «σύμμαχο» τη δήμαρχο Φαιστού Μαρία Πετρακογιώργη, με την οποία έχουμε κάνει συζητήσεις και μας διαβεβαίωσε για τη δημιουργία στο Διαδίκτυο από τον δήμο ιστοσελίδας για την προώθηση σε Ελλάδα και εξωτερικό των φημισμένων αγροτικών προϊόντων της Μεσσαράς.

Θεωρώ αναγκαίο, πάση θυσία να κρατηθεί και να ενδυναμωθεί το κίνημα. Τώρα είναι η ευκαιρία να παταχθεί οριστικά η «λερναία ύδρα» των κερδοσκόπων.

Ο Γιώργος Ντισπυράκης είναι καλλιεργητής στη Μεσαρά Κρήτης

Πηγή: www.ethnos.gr