Νερό και Ιδιωτικοποίηση

Κίνηση Πολιτών Πηλίου και Βόλου για το Νερό - Μετά το Πάσχα οι "ΣΤΑΓΩΝΕΣ" σε όλα τα χωριά του Πηλίου και σε συνοικίες του Βόλου

Η πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ "ΣΤΑΓΩΝΕΣ" της Νέλλης Ψαρρού, στην περιοχή μας, έγινε στο αμφιθέατρο "Κορδάτος" του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στις 26 Μαρτίου. Δυο μέρες μετά προβλήθηκε στον Άγιο Βλάση. Η προβολή στο Πουρί λόγω πένθους στο χωριό αναβλήθηκε.

Και στις δύο περιπτώσεις η προβολή έγινε παρουσία της δημιουργού με την οποία είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν οι θεατές για το ντοκιμαντέρ και το υπαρκτό κίνημα του νερού στην Ελλάδα.

Πρόκειται για μια δουλειά που θα βοηθήσει στην ενημέρωση , θα κινητοποιήσει κόσμο γύρω από την υπόθεση του νερού, θα φέρει σε επαφή τα διάφορα κινήματα τα οποία θα οπλίσει επιπλέον με χρήσιμη πληροφόρηση.

Σε ότι αφορά την ενημέρωση εισπράξαμε ήδη το αποτέλεσμα στην Ιερισσό όπου βρεθήκαμε μετά από δύο μέρες, 29-30 Μαρτίου, σε ένα επιστημονικό συνέδριο με θέμα τα μεταλλεία και την επίδραση τους στο περιβάλλον και τον άνθρωπο, το οποίο παρακολούθησαν εκατοντάδες πολίτες από πολλά σημεία της Ελλάδας. Όλοι κυριολεκτικά ήταν ενήμεροι για την Κίνηση Πολιτών και το πρόβλημα του νερού στο Πήλιο από τις ΣΤΑΓΩΝΕΣ, που ήδη έχουν προβληθεί σε αρκετές πόλεις από την Μακεδονία ως την Κρήτη.

Τις δύο προβολές παρακολούθησε αρκετός κόσμος. Ιδιαίτερα στον Άγιο Βλάση όπου το στέκι του Μορφωτικού Συλλόγου γέμισε ασφυκτικά από τους κατοίκους του χωριού και όχι μόνο. Αμέσως μετά το Πάσχα, θα ξεκινήσει μια σειρά προβολών σε όλα τα χωριά και σε συνοικίες του Βόλου. Παρότι είναι δύσκολο, θα επιδιώξουμε να είναι παρούσα η Νέλλη Ψαρρού σε κάποιες από αυτές.

Πολλοί από τους θεατές είχαν την ευκαιρία να προμηθευτούν το νέο βιβλίο της Ν.Ψαρρού "12 Χρόνια Φυλακή" που αναφέρεται στη δωδεκάχρονη (υποχρεωτική) εκπαίδευση και την κοινωνική υποταγή, κάνοντας παράλληλα μια σύντομη ιστορική αναδρομή στο σύγχρονο ελληνικό κράτος. Το βιβλίο μπορεί , όποιος ενδιαφέρεται, να το προμηθευτεί από όλα τα βιβλιοπωλεία.

Πηγή: watervolo.blogspot.gr