Τρόφιμα

Αγαπητοί φίλοι/ες, μετά από την αναγκαία παύση του Αυγούστου επιστρέφουμε οργανώνοντας την επόμενη διανομή του Σεπτέμβρη.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι τον περασμένο Ιούλιο συγκεντρώσαμε 300 κιλά προϊόντων όπως πατάτες (105 κιλά), αλεύρι (50 κιλά), φακές (44 κιλά), ρεβίθια (46 κιλά ), φέτα και γίδινο τυρί (25 κιλά), σταφίδες (12 κιλά), χωριάτικα αυγά (300 τεμ.), ξύδι-πετιμέζι (15 λίτρα), τα οποία και δωρίσαμε στο Γηροκομείο Βόλου θέλοντας να στηρίξουμε το σημαντικό κοινωνικό έργο που πραγματοποιεί στην πόλη μας.

Επίσης η έρευνα για τη δράση "Χωρίς Μεσάζοντες" της ΑΝΩΣΗΣ στη Μαγνησία και την κατάσταση των ελληνικών νοικοκυριών έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. Ενδεικτικά τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν πως 60% των ερωτηθέντων πιστεύουν πως η δράση μας οδήγησε στη μείωση τιμών των αντίστοιχων προϊόντων στις μεγάλες εμπορικές αλυσίδες, 90% δηλώνουν ικανοποιημένοι από την τιμή-ποιότητα των προϊόντων και 89% από την οργάνωση των διανομών, ενώ 82% πιστεύουν ότι η δράση της ΑΝΩΣΗΣ ενίσχυσε τα νοικοκυριά στη προμήθεια καθημερινών βασικών αγαθών. Όλες οι λεπτομέρειες και τα συμπεράσματα της έρευνας θα δημοσιευτούν μέσα στο Σεπτέμβρη.

Αγαπητοί συμπολίτες είναι φανερό πως τα πράγματα ολοένα και δυσκολεύουν, το επόμενο διάστημα ίσως χρειαστεί να εντείνουμε τις προσπάθειες μας ώστε να στηρίξουμε περισσότερο τόσο την τοπική κοινωνία, όσο και τους παραγωγούς της χώρας μας. Αυτό βέβαια προϋποθέτει την ενεργή συμμετοχή των συμπολιτών στην προσπάθεια μας, αλλά και τη δραστηριοποίηση όλων των παραγωγών ώστε να διαθέσουν ποιοτικά προϊόντα σε δίκαιες τιμές.

Σε μία χώρα όπου οι κυβερνήσεις ψηφίζουν νόμους για να εξασφαλίσουν την παραμονή της κρίσης, να διαλύσουν τον κοινωνικό ιστό και οποιαδήποτε έννοια ελευθερίας και δημοκρατίας, η Αυτοοργάνωση και η Αλληλεγγύη αποτελούν επιτακτική διέξοδο αντίδρασης.

Ραντεβού λοιπόν το Σεπτέμβρη.

ΑΝΩΣΗ - Εθελοντές Βόλου