Τρόφιμα

Ολοκλήρωση συλλογής ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες - Αυτοοργάνωση και Αλληλεγγύη

Αγαπητοί φίλοι/ες, στην προηγούμενη διανομή απευθύναμε κάλεσμα σε όλους τους συμπολίτες μας για συλλογή ζεστού ρουχισμού και τροφίμων άμεσης κατανάλωσης για τους πρόσφυγες. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη για άλλη μια φορά, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετοί έφεραν ακόμα και καινούρια ρούχα και παπούτσια. Πολύτιμη και η βοήθεια του Γηροκομείου Βόλου που μας διέθεσε μεγάλη αίθουσα, ώστε να μπορέσουμε να ομαδοποιήσουμε και να συσκευάσουμε τα είδη ρουχισμού. Συνολικά συσκευάστηκαν και αποθηκεύτηκαν πάνω από 30 κούτες ειδών πρώτης ανάγκης, τα οποία θα σταλούν για στήριξη των προσφύγων. Καθώς το πρόβλημα αποθηκευτικών χώρων παραμένει στους προορισμούς της Μυτιλήνης και της Ειδομένης, η αποστολή θα γίνει τις επόμενες ημέρες για τους πρόσφυγες στην Κάλυμνο, μετά από επαφή που είχαμε με την εθελοντική ομάδα στήριξης μεταναστών και προσφύγων της Καλύμνου, όπου δέχτηκαν μόλις τις προηγούμενες μέρες 500 πρόσφυγες.

Επίσης στη διανομή συγκεντρώσαμε από δωρεές των παραγωγών, μια μεγάλη ποσότητα τροφίμων για τα σπίτια γαλήνης των ιερών ναών Αγίας Βαρβάρας, Αγίου Κοσμά και Αγίας Αικατερίνης. Πιο συγκεκριμένα συγκεντρώθηκαν και δωρίθηκαν 14 κιλά μέλι, 64 κιλά φασόλια, 60 κιλά φακές, 56 κιλά ρεβίθια, 60 κιλά τυρί, 70 λίτρα ελαιόλαδο, 120 κιλά αλεύρι (συνολικά 444 κιλά τροφίμων).

Ευχαριστούμε όλες τις Βολιώτισσες και όλους τους Βολιώτες που συμμετείχαν σε αυτή την προσπάθεια και στηρίζουν τη δράση μας εδώ και 4 χρόνια.

Απέναντι στην "κρίση" και τα αλλεπάλληλα νομοθετήματα που εξασφαλίζουν την παραμονή της, η Αυτοοργάνωση και η Αλληλεγγύη αποτελούν επιτακτική διέξοδο αντίδρασης.

Με εκτίμηση,

ΑΝΩΣΗ - Εθελοντές Βόλου