Τρόφιμα

Η ΑΝΩΣΗ συμπληρώνει το δεύτερο χρόνο δράσης

Φίλες και Φίλοι,

συμπληρώνουμε το δεύτερο χρόνο δράσης της εθελοντικής ομάδας "ΑΝΩΣΗ - ΕΘελοντές Βόλου". Μία ομάδα που προέκυψε από την ανάγκη για αυτοοργάνωση, αντίδραση, αντίσταση και αλληλεγγύη.

Κατά τη διάρκεια του 2013 οι Βολιώτες πραγματοποίησαν 14.500 παραγγελίες ελληνικών ποιοτικών προϊόντων απ' ευθείας από τους Παραγωγούς, μέσα από τη δράση "Χωρίς Μεσάζοντες". Διατέθηκαν 468,5 τόνοι ελληνικών προϊόντων σε 12 διανομές συνολικά για τη φετινή χρονιά. Χαρακτηριστικό είναι ότι πάνω από 7.000 βολιώτικες οικογένειες επισκέφτηκαν το πάρκινγκ του Πανθεσσαλικού σταδίου και στήριξαν την προσπάθεια μας.Στην τελευταία διανομή της 21ης Δεκεμβρίου, έγινε συλλογή τροφίμων ειδικά για τις οικογένειες των άνεργων οικοδόμων της Μαγνησίας. Συγκεντρώθηκαν πάνω από 600 κιλά τρόφιμα (πορτοκάλια, αλεύρι, ρύζι, πατάτες, ζυμαρικά, γάλα εβαπορέ κ.α.) τα οποία στη συνέχεια παρέλαβε το Σωματείο των Οικοδόμων.

Η ΑΝΩΣΗ συμπληρώνει το δεύτερο χρόνο δράσης

Παράλληλα, μεγάλη ήταν όλη τη χρονιά η ανταπόκριση του κόσμου στη συλλογή χρησιμοποιημένου τηγανέλαιου, που σε συνδυασμό με δωρεές προϊόντων από τους παραγωγούς μας έδωσε τη δυνατότητα να βοηθήσουμε οικογένειες που έχουν ανάγκη. Ανάλογη η ανταπόκριση των βολιωτών και στη συλλογή φαρμάκων για το κοινωνικό φαρμακείο Βόλου.

Η ΑΝΩΣΗ συμπληρώνει το δεύτερο χρόνο δράσης

Βασικός μας στόχος, ειδικά σήμερα, είναι να αγοράζουν οι συμπολίτες μας ποιοτικά ελληνικά προϊόντα φθηνότερα, αλλά και ταυτόχρονα να στηρίξουμε τους Έλληνες Παραγωγούς. Κάποιοι επιτέλους θα πρέπει να σταματήσουν να πλουτίζουν πουλώντας αέρα και εκμεταλλευόμενοι την ελληνική παραγωγή, όταν από την άλλη, κάποιοι δεν έχουν ούτε τα απαραίτητα προς το ζην. Η δράση μας αποτελεί ζωντανό παράδειγμα πως μπορούμε να οργανωθούμε, να αντισταθούμε και να έχουμε άμεσο αποτέλεσμα. Μπορούμε να ενεργοποιηθούμε, να βοηθήσουμε τους διπλανούς μας και να αντιδράσουμε χωρίς να περιμένουμε να καεί και το δικό μας σπίτι για να κάνουμε κάτι. Η Αλληλεγγύη είναι το όπλο μας και πρέπει να μάθουμε να το χρησιμοποιούμε όλοι μας!

Ευχαριστούμε όλους όσους στηρίζουν την προσπάθεια μας εδώ και πολύ καιρό!

Καλά Χριστούγεννα, καλές γιορτές και προπάντων, καλή Δύναμη!

ΑΝΩΣΗ - Εθελοντές Βόλου